Від сесії до сесії живуть студенти весело!

Студенти17 листопада, молодь веселиться на повну, забувши про майбутню сесію, “хвости” та іспити. Святкує своє свято – Міжнародний день студента.

Вперше цей день відзначили англійці 1941 року на знак пам’яті про події дворічної давнини – 1939 року нацисти взяли в полон, а згодом розстріляли 1200 студентів та викладачів Празького університету. Всі вони були учасниками хвилі-протесту, піднятої після вбивства вихованця цього вишу Яна Оплетала.

Взагалі ж студенти завжди були волелюбними, незалежними. Саме від них залежить, яким буде майбутнє, саме вони були ініціаторами чи не всіх повстань. Проте, окрім великих подвигів глобального масштабу, трапляються і менш відомі випадки. Хтось заснув на балконі, хтось прокинувся під столом...

А от у Національному аграрному університеті комусь «вітер подув з екрана звичайного телевізора». Принаймні, нещодавно про цей випадок мені розповіли веселі студенти. Святкувати своє «професійне» свято хлопці та дівчата НАУ вирішили у гуртожитку – і дешевше, і ходити далеко не треба. До того ж, вечір обіцяв бути цікавим. Посиділи, поспівали та й стали потихеньку розходитися. Частина гостей пішла до своїх кімнат, інші заночували тут. Від великої кількості люду в «апартаментах» гуртожитку було неймовірно спекотно і заснути не вдавалося. З темряви надійшла пропозиція відчинити вікно, проте охочих це зробити не знайшлося. Тоді ж хтось, ніби жартома, подав ідею «висадити» шибку праскою, яку знайшли під ліжком. Звук розбитого скла пролунав довкола. Погодившись, що в кімнаті й справді стало прохолодніше, гуляки поснули. Те, що насправді «дує» не з вікна, а з екрана телевізора, зрозуміли лише вранці. Саме сюди «приземлилася» літаюча праска. Не до сміху було хіба що власнику телевізора. Та, як то кажуть, не було б щастя, а нещастя помогло: не став би «телик» на траєкторії польоту – непереливки було б усім.

З днем студентської солідарності вас, дорогі студенти, адже вона не має меж та кордонів!

Марія МАРТИНЮК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>