Кубок Любарта набирає популярності

Минулих вихідних у Луцьку відбувся турнір з таеквондо на Кубок Любарта. Цьогорічні змагання викликали значний ажіотаж. Позмагатися за трофей зібралися 100 спортсменів різного віку. Окрім господарів змагань, були представлені команди з Горохова, Нововолинська та збірна Рівненської області, до якої увійшли представники Рівного, Клевані та Оржева.

Традиційно сильніших визначали у кількох етапах програми. Найкращу технічну підготовку під час демонстрації комплексу вправ (туль) засвідчили своїми виступами лучани. Цікава боротьба розгорілася у спарингах. Тут тон задавали спортсмени з Рівненщини. Але найяскравіше проходили змагання у категорії «самооборона». Це командний виступ, під час якого на одного бійця нападає троє інших. До речі, комплекс вправ рукопашного бою, яким володіють морські піхотинці США, розроблено саме на основі прийомів самооборони з таеквондо. Найкраще цю науку освоїли спортсмени з Горохова. Їх виступ був відточений до дрібниць і завжди супроводжувався аплодисментами глядачів і навіть суперників.

Згодом, за сумою усіх призових місць, визначили й переможців турніру. Так перше місце, а з ним і Кубок Любарта, завоювала команда Луцька. Другою стала збірна Рівненщини, третьою – команда Нововолинська, горохівчани посіли четверте місце.

Ще одним підсумком змагань стала домовленість про співпрацю між волинськими та рівненськими таеквондистами. Зокрема тренери з Рівненщини виявили бажання перейняти техніку у президента федерації таеквондо Волині Олександра Кінаха, аби на наступному Кубку Любарта скласти ще більшу конкуренцію.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>