Життя забрав друг з Інтернету

Минулого місяця Вінницю сколихнув жахливий злочин. Невідомий поглумився над інвалідом, а потім задушив його рушником. Чоловік жив самітником, але мав багато друзів у соціальних мережах. Як встановило слідство, саме товариш з Інтернету позбавив Івана Марковського життя.

Із 17 років Іван Марковський працював інженером у Вінницькому національному технічному університеті. Саме колеги по роботі першими забили на сполох, коли той кілька днів не з’являвся у вузі. А коли прийшли у квартиру, яку він нещодавно придбав, то побачили мертве тіло…

Вінницькі правоохоронці майже місяць працювали над розкриттям цієї справи. Найгірше, що реальної інформації про убитого було мало. Він щойно поміняв місце проживання, жив одиноко, мав обмежене коло друзів і з родичами спілкувався рідко. Тому особливу увагу звернули на віртуальне життя інваліда, який спілкуванням в Інтернеті компенсував свою обмеженість у русі. Так вийшли на 23-літнього вінничанина.

– Я познайомився з 54-річним інвалідом у соціальній мережі, – зізнався парубок на допиті. – Кілька місяців переписувались, поки не отримав запрошення на зустріч.

На місці злочину лишилися чашки, з яких пили чай Іван Марковський і його гість. Чому запрошений здійснив важкий злочин, встановить суд. Колеги та друзі покійного припускають: гість шукав гроші, а потім поглумився над інвалідом і задушив рушником. Якась сума могла лишитися у чоловіка після обміну більшої квартири на однокімнатну. Але, за словами затриманого за підозрою у навмисному вбивстві, він перевернув усе в помешканні лише для того, щоб інсценізувати убивство з метою пограбування.

Сусіди вважають житло, яке виміняв інвалід, проклятим.

– Я його не знав, ми тільки віталися. Він місяці три тут пожити встиг. В тій квартирі колись дід зарубав бабу і сам повісився, – каже сусід покійного Василь Ткачук.

Затриманому парубку загрожує до 15 років за гратами.

Він був раніше судимий за викрадення авто. У свої 23 роки ніде офіційно не працював.

Педагогічний колектив університету глибоко засмучений смертю колеги, який лише кілька днів не дожив до свого 55-річчя.

Наталія ГОНЧАРУК, Вінницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>