Хлопчик помер, спробувавши повторити цирковий трюк з вогнем

У селі Луги Чечелицького району 31 липня відбулися страшні похорони: через необережність та дитячу допитливість загинув 11-річний Вадим Лемішевський. Хлопчак хотів спробувати, як факір у цирку, «випльовувати» вогонь і загорівся. Всією громадою збирали кошти на його порятунок, та сильні опіки позбавили школяра життя.

У Лугівській сільській раді про цей випадок говорять з особливою гіркотою, бо всі добре знали веселих, галасливих братів-близнюків Сашка та Вадима.

– Вони й мамі постійно допомагали по господарству, бо батько весь час їздить на заробітки. Корову пасли, птицю годували, а тут така біда сталася, – журиться сільський голова Василь Білан.

Того дня, коли мати пішла на роботу (працює прибиральницею в школі – авт.), хлопці, загнавши корову на пашу, затіяли гру. Згадали, як нещодавно дивились захоплюючу циркову виставу, де факір просто з рота випускав полум’я, вирішили й собі так спробувати. У гаражі знайшли каністру та налили звідти бензину. Потім намагалися повторити раніше побачені фокуси. Вадим набрав бензин у рот та випустив, а його брат підпалив. Сильний вогненний вибух пошкодив Сашкові лише пальці, а у Вадима обпечені груди, руки, обличчя та найгірше – горло. На крик переляканих хлопчаків вибігли сусіди, вони й викликали «швидку». У Чечельницькій районній лікарні обом надали необхідну допомогу. Але Вадим був у дуже важкому стані, до нього викликали фахівця з Вінниці. Згодом школяра перевезли у Вінницький опіковий центр обласної лікарні імені Пирогова. Своїх коштів у сім’ї не вистачало, тож односельчани, хто скільки міг, давали на порятунок маленького життя. Вадиму зробили першу заплановану операцію з пересадки шкіри. Хірурги використали свинячу і власну хлопчика зі стегна. Його стан ніби стабілізувався. У селі з полегшенням зітхнули: «Молоденький, все загоїться». Але вночі у хлопчика піднялася температура, тиск – і попри всі зусилля лікарів, його врятувати не вдалося. Близько дев’ятої ранку 29 липня Вадим Лемішевський помер.

Руслана Татарин,

Вінницька область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>