Поцупили картини з музею

У ніч на 25 серпня невідомі вкрали з Гусятинського краєзнавчого музею дев’ять картин радянських художників. Вартість полотен, згідно із каталогом, становить майже 60 тисяч доларів, на чорному ж ринку вони коштують щонайменше у десять разів більше.
Картини періоду соцреалізму художників Захарова, Коган-Шаца, Дерегуса, Шишка, Кокіна, Ткаченка та Нечая винесли люди, які працювали на замовлення, переконана директор музею Ольга Гофман. Вона каже, що напередодні у музеї побувало до півсотні осіб, серед яких, ймовірно, були й злодії. Злочинці порядкували у приміщенні останнього поверху триповерхової будівлі музею. Сюди, за відсутності охорони та сигналізації, вони проникли через аварійний вихід, вирізали дірку у фанерних дверях і відігнули металеві грати. Полотна не вирізали, а без поспіху вийняли з рам, які потім склали під стіною.
Світлана Клос,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>