Яка надбавка на утриманців?

Я інвалід ІІІ групи загального захворювання. Маю двох дітей до 18 років, стаж більше 10 років. Але три роки тому, у зв’язку із сімейними обставинами, змушена була розрахуватися з роботи. В пенсійному сказали, що до пенсії мені доплачуватимуть по 150 гривень на дитину (діти перебувають на моєму утриманні). Але я як отримувала мінімальну пенсію (822 гривні), так і отримую. А доплата за дітей – лише обіцянка. Дуже хотілося б добитися правди.

О. М. ТРОФИМЧУК,

с. Біловіж Рокитнівського району

Рівненської області

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Рівненській області відповіли, що постановою Кабінету Міністрів України «Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян» визначено, що з 1 вересня 2008 року непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, виплачується надбавка до пенсії, передбачена статтею 21 Закону України «Про пенсійне забезпечення» у розмірі 150 гривень на кожну дитину. Ця надбавка призначається до основного розміру пенсії, у вашому випадку – по інвалідності. Наприклад, згідно трудового стажу вам нарахували пенсію, розмір якої становить 300 гривень. До цієї суми і нараховується надбавка. Якщо ж основний розмір пенсії все одно не досягає мінімального розміру, тоді виплачується мінімальна пенсія, сума якої з 01.07.2012 року становить 844 гривні.

Підготувала Марія МАРТИНЮК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>