Зробила «подарунок» батькові до п’ятдесятиріччя – вбила і підпалила

Жахливу знахідку неподалік села Ромейки Володимирецького району виявив одинадцятикласник місцевої школи Дмитро. Поїхавши по гриби, в урочищі «Лях» хлопець натрапив на обгоріле тіло. Загиблим виявився 49-річний житель Кузнецовська. За попередньою інформацією, з чоловіком напередодні дня його народження поквиталася дочка.

Олександр Коровайчук сам виховував двох доньок, адже дружина, дбаючи лише про власне щастя, покинула родину. Старша Наталка у пошуках кращого життя п’ять років тому поїхала до сусідньої Молдови. Згодом начебто там і другу половинку знайшла. Два роки тому вона народила дитину. Менша ж, Вероніка, вийшла заміж у Кузнецовську і залишилася жити з батьком у двокімнатній квартирі.

Нещодавно Наталка приїхала до України, адже наближалося батькове п’ятдесятиріччя. Напередодні свята вона завітала до чоловіка зі своїм знайомим Ігорем і стала вмовляти його продати квартиру, бо їй потрібні гроші. Олександр Коровайчук таку пропозицію дочки відхилив, через що між ними виникла сварка. Конфлікт переріс у бійку.

У перервах між «надавати батьку стусанів» 26-річна жінка виходила зі своїм 38-річним товаришем покурити та поміркувати, як діяти далі. Під час одного з таких перекурів вони й зустріли знайомого Ігоря, котрий згодився допомогти. Згодом до компанії долучився ще один товариш. Хлопцям було двадцять та дев’ятнадцять років.

Відгамселивши чоловіка як слід, найняли таксиста й вивезли Олександра до лісу Володимирецького району. Там дочка била батька по голові дерев’яною палкою, від чого той і помер. Обливши труп бензином, холоднокровно підпалила. У вогонь вкинула й паспорт убитого, аби не встановили його особу.

Тіло випадково виявив житель села Ромейки 17-річний Дмитро. Хлопець розповідає, що минулого понеділка поїхав конем до лісу по гриби. На одній із доріг, яка повертала з поля до масиву, він помітив обгорілі ногу, черевик та голову. Злякавшись, школяр одразу ж подзвонив матері та повідомив про свою знахідку. Жінка спочатку не повірила та заспокоювала сина, що то хтось із селян старе взуття спалював.

– Я подумала, що йому здалося, проте попросила повернутися і роздивитися те місце краще, – розповідає мама Діми Олена Павлівна. – Коли ж син сказав, що то таки спалена людина – волосся дибки стало. Попросила малого, аби покликав людей, які працювали на городах, а сама стала дзвонити до голови сільської ради, вона й викликала міліцію.

Особу загиблого встановили по одній із сторінок паспорта, яка вціліла у вогні. На чоловікові згоріла вся шкіра, неушкодженим залишився лиш клаптик спини, розповідають очевидці.

Усі відомості про трагедію ми дізналися від жителів Кузнецовська та навколишніх сіл. У міськвідділі міліції надати детальну інформацію по цій справі відмовилися, посилаючись на таємницю слідства. Повідомили, що на момент чварів вдома нібито була і молодша дочка з чоловіком. Проте вони стверджують, що нічого не бачили й не чули. Вбивство сталося у ніч із 29 на 30 вересня. Наталю та чотирьох чоловіків, причетних до вбивства, взяли під варту. Порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Тривають слідчі дії. Хід розслідування контролює прокуратура.

Голова Ромейківської сільської ради Надія Антонюк розповідає, що один із сусідів покійного, який родом із їхнього села, характеризував Олександра як людину охайну та працьовиту. Єдина біда – іноді заглядав до чарки. Про Наталю ж, каже, відгукувався не найкраще: і випивала, і невідомо де пропадала…

Першого жовтня Олександру Коровайчуку виповнилося б п’ятдесят років…

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

P.S. Імена героїв змінено з етичних міркувань.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>