Онкогінекологічне відділення тепер європейського зразка

Віднедавна, а саме із жовтня, відділення онкогінекології Волинського обласного онкодиспансеру не впізнати. Воно блищить, як нова монета. Ті, кому доводилося у відділенні бувати раніше, мають із чим порівняти…

Завідуючий відділенням Юрій Рожанський проводить маленьку екскурсію по оновленому приміщенні й по ходу розповідає, що з 1974 року тут не робили капітального ремонту. Лише поточний і, як кажуть, «брудний»: мінялися труби, сантехніка. Особливо хвалитися не було чим: хворі мусили лежати в обшарпаних палатах, а підлога в коридорі нагадувала «американські гірки», через які перечіплювалися і падали не тільки кволі післяопераційні пацієнтки, а й медперсонал.

– Гостро стояло питання про покращення умов перебування онкогінекологічних хворих в нашому відділенні, – розказує Юрій Федорович. – У Європі жінки лежать у комфортних, прирівняних до домашніх умов, палатах. Науково доведено, що в хороших умовах психологічно легше боротися із важкою недугою. На наше прохання про допомогу відгукнулася облдержадміністрація в особі Бориса Клімчука. Спочатку відремонтували три важливі кабінети: перев’язочний, оглядовий та маніпуляційний. Згодом зробили капітальну реконструкцію всього відділення. Окрім власне ремонту, тут вперше серед стаціонарів Волині встановлена система виклику медперсоналу безпосередньо з палати («тривожна» кнопка розміщена біля кожного ліжка).

На капітальний ремонт відділення було виділено понад 800 тисяч гривень. Будівельники «Промбуду-2» на чолі з Леонідом Стефановичем виконали капітальний ремонт якісно і професійно, а головне – швидко. Адже роботи зайняли всього лишень три місяці. Тож, колектив відділення, а також його пацієнтки, вдячні губернатору за вагомий вклад в онкогінекологічний розвиток Волині.

Мирослава КОСЬМІНА

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>