Чому не отримав доплати до пенсії?

«Я пенсіонер, чорнобилець І категорії, учасник війни. З 1 травня цього року була добавка всім пенсіонерам по 100 гривень – я її не одержав. З 1 липня учасникам війни теж була добавка (сума не вказана, але ваш «Вісник+К» від 12 липня 2012 р. про це писав) – теж я нічого не отримав. Поясніть чому?»

Іван ПОПРУЖУК,

село Малинськ

Березнівського району Рівненської області

У Головному управлінні Пенсійного фонду України у Рівненській області на ваш запит відповіли, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.04.2012 «Про підвищення рівня соціального захисту населення», з 1 травня цього року проведено перерахунки пенсій особам, пенсії яким призначено відповідно до Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про наукову та науково-технічну діяльність».

Оскільки ви отримуєте пенсію відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», тому права на підвищення пенсії з 01.05.2012 не маєте.

Стосовно перерахунку пенсії з 01.07.2012 повідомили таке: відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2012 рік» у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, переглянуто розміри пенсій та надбавок до пенсій усім громадянам, в тому числі і вам.

Підготувала Марія МАРТИНЮК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>