Новорічний кодекс честі

У Німеччині існує кілька професійних союзів, які суворо дотримуються спеціального різдвяного кодексу Діда Мороза. У ньому йдеться не лише про правильний костюм і реквізити, а передусім про внутрішнє ставлення до цієї справи.

– Сваритися, курити, їсти, пити, дзвонити по мобілці – все це категорично заборонено, – пояснює однин з очільників такого союзу Штефан Кольман із Бремена.

Чоловік уже дев’ять років тренує майбутніх Дідів Морозів, намагається передати їм усі тонкощі та секрети цього чарівного ремесла.

– Найголовніше – треба любити дітей. Без такої риси не стати справжнім Різдвяним Дідом, – каже Кольман. – Також слід напам’ять знати імена усіх восьми оленів, які тягнуть санчата Діда Мороза, і величезну кількість різдвяних пісень та віршів.

Зайнятися такою незвичною справою, як підготовка Різдвяних Дідів, Штефана надихнув випадок. Приблизно 15 років тому в одному з бременських супермаркетів він побачив, як Дід Мороз прямо на очах у маленької дитини почав стягувати із себе бороду: у мене, мовляв, зараз перерва, нічого не знаю. Штефан донині обурюється, коли згадує про цей інцидент. Адже важливо берегти таємницю, підтримувати ілюзію чарівності.

У Бремені Штефан Кольман налагодив різдвяний сервіс, усі працівники якого зобов’язуються дотримуватися кодексу честі Діда Мороза. «Йому не можна вдягати джинси, на пальцях не має бути каблучок», – каже Мартін Дьосерек, колега Штефана.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>