«Які пільги я матиму як багатодітна мати-героїня?»

«Виховуємо дев’ятьох дітей, маємо дитину-інваліда з дитинства. У скільки років я можу піти на пенсію і скільки стажу мені треба мати? Моїй п’ятій дитині вже було 14 років. Які пільги я буду мати як багатодітна мати-героїня?»

Марія, Рівненський район, Рівненська область

У Головному управлінні Пенсійного фонду України у Рівненській області на ваш запит відповіли, що, відповідно до статті 17 Закону України «Про пенсійне забезпечення», жінки, які народили п’ятеро або більше дітей і виховали їх до шестирічного віку, та матері інвалідів з дитинства, які виховали їх до цього ж віку, мають право на пенсію за віком після досягнення 50 років. Стаж роботи повинен бути не менше 15 років із зарахуванням до стажу часу догляду за дітьми. При призначенні пенсії багатодітним матерям-героїням встановлюється пенсія за особливі заслуги перед Україною (як надбавка до пенсії). Що стосується пільг, то у Головному управлінні праці та соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації повідомили наступне: багатодітним сім’ям надається знижка на оплату житлово-комунальних послуг.

Підготувала Марія МАРТИНЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>