Заступник міського голови – потрійний Василь

Січень багатий на свята. Він пахне кутею та звучить у серці добрими колядками і щедрівками. Різдво та Водохреще шанують дорослі і діти, а от другий празник – Святого Василя – особливо полюбляють чоловіки на ім’я Василь та Васильовичі.

 

Цікаво, що в Україні проживає багато громадян з прізвищами, пов’язаними з цим ім’ям. Це Василюки, Васильченки, Васьківські та інші. А от заступник голови Надвірнянської міської ради без зайвих розмов може вважати 14 січня власним святом, адже він Василь Васильович Василенко!

Чиновник розповів, що він з батьком народився в один день, і тому отримав таке ім’я, інше навіть не пропонувалося. Як же святкують Василенки щедрий вечір?

– У нас його ще називають багата кутя. Зазвичай, збираємося за столом усією сім’єю, – розповідає чоловік. – Іноді запрошуємо на гостину батьків. Дружина готує традиційні страви, їх неодмінно має бути дванадцять. На почесному місці на віночку із сіна стоїть кутя, приправлена медом та маком. Після вечері співаємо колядки, які у нашій родині переходять з покоління в покоління.

– А коли могорич друзям за свято доводиться виставляти, то вони не вимагають його за «потрійним» стандартом? – жартома цікавлюся у Василя Васильовича.

– Ні-ні, все обходиться традиційним набором, – сміється у відповідь. Однак на закінчення розмови Василь Васильович зізнався, що порушив «династію Василів» і свого сина назвав Владиславом.

Руслана ТАТАРИН,

Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>