Чоловік не стерпів постійних зрад – і вбив дружину та її коханця

Нещодавно у селі Дроздні Ковельського району сталася різанина на грунті ревнощів, яка забрала життя двох людей. Проблеми у сім’ї І. були уже давно. За тим, як родина наближається до трагедії, спостерігали односельці. Вони навіть намагалися її відвернути, але не змогли.

39-річна Оксана і 46-річний Валерій І. спочатку були звичайним подружжям. Народили двійко діток. Роботящий чоловік ніколи не цурався роботи, як кажуть у селі, мав золоті руки. Але згодом про Оксану у Дрозднях пішла не дуже гарна слава. Вона все частіше пропадала з дому, бачили її з іншими чоловіками. Валерій, який працював завгоспом у школі, почав заглядати у чарку. Останні два роки життя подружжя взагалі перетворилися на жах. Оксана знайшла собі на 14 років молодшого кавалера Івана, якому просто не давала проходу.

Як розповідав пізніше міліціонерам Валерій, він намагався якось порозумітися з дружиною. Просив, аби взялася за розум, бо ж соромно перед дітьми, вже й онук є. Нерідко доходило до скандалів. Одного разу чоловік навіть пробував підпалити дружину. Валерій перестрівав й Івана. Вмовляв його, бив, погрожував. Але той не відступав. Валерія за дебоші притягали до громадських робіт.

Як розповідають люди у Дрозднях, врегулювати ситуацію намагалися навіть у сільраді, на виховні бесіди викликали Оксану, просили не ганьбити чоловіка на усе село. Та лишень відказувала, що уже доросла і сама знає, як жити. Розмовляли й з Іваном. Валерію ж постійно радили залишити дружину. Якось він навіть послухався і перебрався до матері. Але, мабуть, справді дуже кохав дружину, бо як тільки та його покликала (потрібно ж було комусь доглядати чимале господарство – три корови, п’ятеро свиней, кінь, кобила і бик), швидко повернувся. Але походеньок Оксана не припинила, і, як кажуть, настала «точка кипіння».

У день, коли сталася трагедія, Валерій випив і ліг спати. Тим часом дружина почала по друзях видзвонювати Івана, який, кажуть, нібито збирався нарешті припинити стосунки з Оксаною. Прокинувшись десь о пів на першу ночі, Валерій не знайшов дружини у хаті. Його охопила лють, і в голові майнула думка про помсту. Тоді пішов по селу шукати жінку і коханця. Біля однієї з хат побачив Івана, поруч була й Оксана. Буквально налетів на них. У кишені був розкладний ніж. Валерій вихопив його і швидко завдав серію ударів супернику. Оксана спочатку спробувала розборонити їх, але коли побачила, що Іван опустився на коліна, відскочила убік. Тоді гнів чоловіка настиг і її. Валерій наздогнав жінку біля іншого подвір’я.

За словами старшого слідчого Ковельського МВ УМВС у Волинській області Віталія Кондратюка, Оксана отримала два ножових поранення, одне з яких, у ділянку серця, виявилося смертельним. Івану Валерій завдав сім ударів. Хлопець ще зміг дістатися до хати знайомих, і ті викликали швидку. Але врятувати йому життя медики не змогли. Іван через добу помер у лікарні. Валерій каже, що кохає Оксану й зараз і зовсім не хотів її вбивати. А ось щодо суперника, то його смерті він бажав. Про це, за словами Віталія Кондратюка, свідчить і кількість нанесених ударів.

Одразу після здійснення плану помсти Валерій пішов за село, хотів повіситись. Але потім передумав і повернувся назад, аби подивитися, що ж накоїв. На ранок збирався йти здаватися у міліцію, але спочатку вирішив виспатися у хліві на сіні. Тут його вночі й знайшли оперативники.

Без підтримки у дорослому житті залишилися двоє дітей Оксани і Валерія (на останнього чекає тривалий тюремний строк). Старша донька має чоловіка, а ось 18-річний Роман жив з батьками. Опікуватися ним буде, швидше за все, бабуся.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>