300 кілограмів пшениці на кутю

У Тернополі зготували 1300 літрів куті. У спеціальній оцинкованій ємності, стилізованій під макітру, змішали 300 кілограмів пшениці, по 50 кг меду, маку, горіхів, по 30 кг родзинок і цукру. Кутю залили розведеним з водою узваром.

Представники Книги рекордів України зафіксували це досягнення, вручивши відповідний сертифікат керівнику Тернопільської області.

На свято на Театральному майдані міста прийшло близько п’яти тисяч людей, і кожен охочий зміг поласувати головною різдвяною стравою українців. Святкові каші за власними оригінальними рецептами пропонували людям також господині з усіх районів Тернопілля.

Організатори фестивалю куті обіцяють проводити тепер такі дійства щороку, а кращі рецепти різдвяної каші видаватимуть окремою збіркою.

Світлана Клос,

м. Тернопіль

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>