Загадкові смерті у луцькому готелі

Покоївка луцького готелю «Світязь» в одному з номерів виявила мертвими двох людей – 16-річну дівчину і 68-літнього чоловіка. Обоє лежали на ліжку у спідній білизні з простріленими головами. Резонансу цій справі додає те, що загиблі – іноземці. Дівчина – громадянка Польщі, а чоловік мав сербський паспорт.

68-річний Радко та 16-літня Олівія поселилися у готель у вівторок 15-го січня, зняли однокімнатний номер на четвертому поверсі з двоспальним ліжком (цікаво, що така дивна пара не насторожила працівників «Світязя» – авт.). Чоловік оплатив апартаменти на три доби вперед і попросив, аби їх якомога менше турбували. Можемо припустити, що документи у дівчини адміністратор не вимагала.

Що відбувалося у номері 421, достеменно не відомо. Працівники готелю стверджують, що нічого підозрілого не чули і не бачили. Лишень о полудні 18-го січня, коли пара якраз мала виїхати з готелю, але до адміністратора не з’явилася, до номера послали покоївку. Двері були зачинені зсередини. Коли жінка відчинила їх своїм ключем, виявила постояльців мертвими. В обох були наскрізні поранення голови. Зброя (за неофіційною інформацією, пістолет американського виробництва марки «Сміт і Вессон» калібру 10,4 міліметра) застигла у руці чоловіка. Саме цей факт наштовхнув слідчих на головну версію. Правоохоронці припускають, що на грунті якогось конфлікту серб застрелив дівчину, а потім вчинив самогубство, вистреливши собі у голову. Хоча не відкидають і версію навмисного убивства двох іноземців. Але у будь-якому випадку мова навряд чи може йти про корисливий злочин. Адже у номері виявили ключі від машини, яка належала сербу, та 16 тисяч доларів готівкою.

Що цікаво, і Олівія, і Радко є мешканцями Великопольського воєводства сусідньої Польщі. Дівчина родом із села Поджев’є, а серб жив у містечку Львовек. Очевидно, там і перетнулися їхні шляхи, а в Україну вони приїздили уже не вперше. Річ у тім, що Волинь була не зовсім чужою для Радко. Кілька років тому у селі Маяки Луцького району він мав фірму, яка займалася перевезеннями. Але потім серб нібито кудись зник.

Нині правоохоронці намагаються встановити всі обставини події. Зокрема потрібно з’ясувати, як пара перетнула кордон. Відомо, що вдома ніхто з рідних Олівії на сполох не бив і пошуком не займався. Інформацію про загибель дівчини на батьківщину передали через генеральне консульство Республіки Польща.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

м. Луцьк

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>