Чи мають право багатодітні матері на безплатну путівку?

Я багатодітна мати. Маю посвідчення і медаль. Чула від знайомих, що маю право на безоплатну путівку в санаторій. Звернулася в соцзабез, а з мене там посміялися, і на цьому все. Але ж у мене 30 років стажу, материнське посвідчення і, на додачу, низка хвороб, які треба лікувати.

З повагою Анастасія,

м. Ковель, Волинська область

 У головному управлінні праці та соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації повідомили, що при наданні безкоштовних путівок керуються 187-ю постановою «Про затвердження порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких громадян органами праці та соціального захисту». За рахунок коштів з державного бюджету забезпечують безплатними путівками тільки інвалідів усіх категорій, ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій тощо. Багатодітні матері у тому переліку, на жаль, не вказуються. Тобто, якби у вас, окрім статусу матері-героїні, була ще й група інвалідності – тоді ви могли б зібрати документи і стати в чергу на отримання безплатної путівки як інвалід.

Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>