Податкова «трусить» агрофірму Героя України

На Тернопільщині виник скандал, пов’язаний з народним депутатом Михайлом Головком. Один з наймолодших обранців від ВО «Свобода» грудьми став на захист земельного магната, керівника агрофірми «Мрія» і Героя України Івана Гути.

У січні працівники фіскальної служби прибули до офісу «Мрії» у селі Васильківці Гусятинського району. Поки вони вилучали документи із сейфів за допомогою болгарки, нагодився нардеп Михайло Головко. Він заявив, що один з кабінетів, де проводився обшук, є його громадською приймальнею.

– Я відкриваю громадські приймальні в усіх районах нашої області, в тому числі і в Гусятинському, – заявив Головко. – 17 січня моїй депутатській діяльності нахабно перешкоджали працівники ДПС. Вони намагалися не впустити мене до приймальні, але я все-таки забрав з кабінету звернення громадян та потрібні мені документи для депутатської роботи. До мене звернулися працівники «Мрії» про неправомірні дії працівників ДПС, на що я відреагую депутатським зверненням до генпрокурора…

Правоохоронці рейвах трактують зовсім інакше. «За результатами перевірки встановлено ухилення господарства від сплати ПДВ, податку на прибуток та штрафів на загальну суму понад 15 млн гривень, — повідомив начальник підрозділу з взаємодії зі ЗМІ податкової міліції ДПС у Тернопільській області Михайло Монастирський. – Прокуратура області вже розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно народного депутата України за фактом втручання в діяльність працівників правоохоронного органу».

«Наїздами» податкової чорна смуга для Івана Гути не закінчилася. Минулої п’ятниці невідомі викрали «Лексус», що належить одному з членів його сім’ї.

Світлана КЛОС,

Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>