Понад 14 тисяч тюнерів для цифрового телебачення уже роздали волинянам

За період з квітня по 1 липня (останній день прийому документів) 2012 року до місцевих органів соціального захисту населення надійшло 22539 заяв від громадян, які мають право на безоплатне отримання тюнерів цифрового телебачення. Списки осіб були передані в Державний комітет телебачення та радіомовлення, на який покладені функції розподілу тюнерів і забезпечення ними регіонів та у відділення "Укрпошти", які повинні отримати тюнери і надсилати їх громадянам цінною бандероллю.

Перші телетюнери надійшли в область 10 липня 2012 року.

За інформацією департаменту соціальної політики Луцької мської ради, станом на 1 лютого цього року в область надійшло і видано одержувачам через поштові відділення 14097 телетюнерів, що становить 63% від загальної чисельності осіб, які подали заяви.

Нагадаємо, що у зв'язку з переходом на цифрове ефірне мовлення, Кабінет Міністрів України 21 березня 2012 року прийняв постанову № 245 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення", яким визначено категорії громадян, які безплатно могли отримати зазначене обладнання. Таке право отримали: інваліди першої та другої групи усіх категорій; інваліди війни; особи, які виховують дитину-інваліда, за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям"; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Громадянам, які вчасно подали заяви на забезпечення тюнерами, але їх ще не отримали, слід звертатись за інформацією до поштових відділень, що забезпечують надсилання тюнерів.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>