Українці і поляки домовились прибрати черги з кордонів

Міністерство доходів і зборів використовує досвід Євро-2012 з лібералізації правил перетину кордонів, щоб суттєво пришвидшити процедуру пропуску транспортних засобів між Україною та Польщею. Учора в пункті пропуску "Рава-Руська-Гребенне" Львівської митниці фахівці Міндоходів, до складу якого зараз входить Митна служба, зустрілися з представниками Митної служби Республіки Польща та прикордонних відомств обох країн. Учасники зустрічі домовилися про вдосконалення роботи на смугах руху "зелений коридор", повідомляє прес-служба ДПС України.

Як відомо, спільна смуга руху "зелений коридор" після успішного експерименту діє в пункті пропуску "Краковець-Корчова". Також у цьому пункті пропуску запроваджено проект під назвою "Fast Way", який передбачає спрощення контролю порожніх транспортних засобів, а у пункті пропуску "Рава-Руська-Гребінне" - обмін інформацією про транспортні засоби, що переміщуються через українсько-польський кордон, за допомогою електронної пошти (TCS-електронна пошта).

З моменту запровадження спільної смуги руху "Зелений коридор" час перетину кордону скоротився на 40%, а кількість подорожуючих, які його обирають, збільшилася. Успіхом цього проекту зацікавились також митні адміністрації Білорусі та Росії, які відвідують митні пости Львівщини, аби перейняти досвід.

Також учасники зустрічі обговорили проект Декларації про запровадження Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні з метою забезпечення ритмічності пропускних операцій. Ці новації спрямовані на те, щоб значно підвищити пропускну спроможність на кордоні, зменшити час проходження митних та прикордонних процедур, збільшити пасажиро- та товаропотоки, сприяти розвитку туризму.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>