Рух вантажі від митниці до пункту призначення контролюватимуть через GPS

Для ефективнішої боротьби з контрабандою вантажні автомобілі на кордоні обладнають електронними замками з функцією GPS-GSM навігації. Це дозволить українським митникам дистанційно відстежувати рух транзитних та імпортованих вантажів територією України.

Про це під час ознайомлення з роботою прикордонного пункту пропуску на українсько-російському кордоні "Гоптівка-Нєхотєєвка" (Харківська область) повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

"У боротьбі з контрабандою ми робимо ставку на сучасні ІТ-рішення та дистанційний контроль без втручання у поточну діяльність бізнесу. Завдяки застосуванню електронних замків фахівці Міндоходів точно знатимуть, чи дійсно транзитний автотранспорт не розвантажувався в Україні. Чи відповідає пункт призначення, вказаний в документах, справжньому маршруту вантажівки", - зауважив Міністр.

Обладнанню електронними замками підлягатимуть тільки ті автомобілі, на які вказує автоматизована система управління ризиками.

"Як і в інших сферах нашої діяльності, тут ми мінімізуємо людський фактор з метою запобігання корупції. Тому транспортні засоби та сумнівні вантажі для контролю відбиратиме пошукова програма за затвердженими параметрами. На першому етапі запровадження цієї технології замками будуть обладнані близько 5% транзитних автівок", - зазначив О. Клименко.

Згодом технологію планується розповсюдити на всі вантажні автомобілі, якими везуть транзитні та імпортовані вантажі, а також залізничні контейнери.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>