Яку зброю можуть мати охоронні структури?

Відповідна регламентуюча постанова нещодавно була прийнята на засіданні Кабміну.

Наразі суб'єктам охоронної діяльності дозволено придбавати, зберігати та використовувати бронежилети, захисні каски, газові балончики з аерозолями сльозоточивої та дратівної дії, газові пістолети і револьвери та патрони до них калібру 6, 8 і 9 міліметрів, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії, гумові кийки, наручники пластикові (текстильні) одноразового використання, повідомляє Українська правда.

Водночас електрошокові пристрої та пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначені патрони можуть придбаватися, зберігатися та використовуватися виключно особами, які здійснюють охорону особливо важливих об'єктів права державної власності.

Також останній перелік можуть застосовувати структури, що "надають охоронні послуги із залученням власного транспорту реагування та використанням пунктів централізованого спостереження".

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>