Рай-Мир Сергія Цюриця

Відтворити і зберегти у слові одвічні цінності рідного Полісся прагне автор поетичного фольк-джазу роману-феєрії «Рай-Мир» письменник і журналіст Сергій Цюриць. Розмова про книгу відбулася у Східноєвропейському національному університеті за участю студентів та викладачів Інституту соціальних наук. Презентував роман автора директор Інституту культурної антропології професор Віктор Давидюк. На канві барвистого фольклору особистісний Рай щирих переживань та захоплень краєм дитинства постає так заманливо і зримо, що хочеться услід за автором у нього заглибитись. Успішно зробив це композитор-гітарист Ігор Паранюк, який сам поклав на музику і виконав два уривки з роману «Рай-Мир».

«Творчість Сергія Цюриця – надзвичайно оригінальне явище у нашій літературі. Що за цією книгою будуть ще, я переконаний, – сказав відомий письменник-земляк Володимир Лис, – бо краса нашого Полісся – все те, чим серце живе, невичерпна».

Мирослава МАНЕЛЮК,

м. Луцьк

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>