50 років відпрацював у колонії

У середині лютого виповнилося 50 років, як працює у Маневицькій виправній колонії №42 Володимир Ковальчук. З трудовим ювілеєм його привітали начальник колонії підполковник внутрішньої служби Олександр Рибак, колеги.

Він прийшов працювати у підрозділ АЯ 128-42 на посаду водія в далекому 1963-му. Уродженець Маневиччини пам'ятає, як створювалась установа на території колишньої меблевої фабрики, практично з нуля будувалися приміщення відділень для засуджених, житлові споруди, промислові об'єкти.

Володимиру Ковальчуку доводилось їздити в рейси по всьому Радянському Союзу, доставляти будматеріали, метал, цемент. На запитання чи боявся він працювати у тюрмі, з впевненістю відповідає - ні. Володимир Ковальчук прийшов після армії та став наймолодшим серед водіїв.

У 80-х роках були нарощені виробничі потужності колонії, засуджені працювали в 3 зміни, була змога закупляти нові автомобілі. Тоді в автопарку працювало 45 водіїв, а зараз - шестеро. Розквіт установи припав на той час, коли начальником колонії був Анатолій Стефановський (1975р.- 1991р). Чимало пройшло часу: змінювався вигляд колонії, її наповненість, Володимир Кузьмович пам'ятає 13 начальників установи.

За достойний вклад у розвиток автопарку Володимирові Кузьмовичу неодноразово оголошено подяки, присвоєно почесні грамоти, двічі його фото прикрашало дошку пошани. У 2003 році йому присвоїли І клас водія. Взагалі за роки праці він здобув дві державні нагороди: медаль "За трудовую доблесть" до століття з народження В.І. Леніна у 1970-му, медаль "За трудову відзнаку" в 1985-му, та нагороду республіканського рівня "За роботу без аварій".

Підтримкою та опорою в роботі та житті була і залишається для нього сім'я.

…Зараз він водить КАМАЗ, виконує роботи з його ремонту, і (!) планує продовжувати працювати у колонії.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>