Театр спалила… коза

Більш ніж переконана, якщо добре покопатися в історії рідного міста, можна знайти силу-силенну цікавих епізодів з життя, яких немає у підручниках та офіційних документах. Один з таких випадків трапився майже сорок років тому у рівненському театрі.

Згідно з постановою ЦК КПРС, 1961 року у Рівному збудували театр, який мав стати осередком відпочинку міщан. Проте комуністична цензура не дозволяла ставити справді цікаві спектаклі, тож інтерес до нього незабаром вщух. Аби хоч якось «оживити» події на сцені та повернути глядача, у виставах почали використовувати тварин, серед яких була і коза. На жаль, на сьогодні не збереглося назви п’єси, у якій вона виступала. У теплу пору року її випасали на задньому дворі театру, а коли ставало холодно – тварина грілася за сценою на соломі. Так тривало аж до 1978 року, поки Рівненський обласний музично-драматичний театр не згорів.

Пожежа була серйозною. Протипожежні пристрої, які за двадцять років так жодного разу і не використовувалися, не спрацювали. Та у кінцевому результаті усе списали на козу. Мовляв, саме її присутність у приміщенні і спричинила займання. Подальша доля тварини залишилася невідомою, і про її участь в історії Рівного так ніхто і не дізнався.

Марія МАРТИНЮК, м. Рівне

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>