Біометричні паспорти введуть з 2016, якщо будуть гроші

26 лютого Голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук провів брифінг в національному інформаційному агентстві УКРІНФОРМ. Головною темою брифінгу було впровадження біометричних документів в Україні.

Микола Ковальчук продемонстрував журналістам макет біометричного паспорта для виїзду за кордон - візуально він не відрізняється від існуючого, проте, у його останню сторінку вбудовано мікро чіп, на якому зберігатиметься інформація в електронному вигляді.

Він повідомив, що до цього мікро чіпу планується вносити наявну на другій сторінці паспорта інформацію, а також підпис та фотографію власника. Разом з тим у майбутньому біометричний паспорт зможе містити і додаткову інформацію, зокрема, відбитки пальців, але виключно за бажанням людини. Вартість виготовлення документа у 30-денний термін - 377 грн 15 копійок, у 10-денний - 784 грн 30 копійок.

Міграційна служба проводитиме роботу з впровадження біометричних документів відповідно до плану заходів, який буде затверджений Урядом найближчим часом.

"При нормальному фінансуванні плануємо видавати біометричні паспорти з 2016 року, є ряд факторів, які ми повинні для цього виконати... Для того, щоб почати випускати необхідно 700-800 млн гривень. В цьому році коштів поки не виділили", - зазначив Микола Ковальчук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>