Будівельна фірма приховала майже 4 мільйона податків

Директор та бухгалтер волинського будівельного товариства "Ю" протягом двох років систематично вносили до податкової звітності завідомо неправдиву інформацію. Як наслідок, бюджет недоотримав 1,8 мільйона гривень ПДВ та 1,9 мільйона гривень податку на прибуток, повідомляють УПМ ДПС у Волинській області.

Коригуючи звітність, посадовці будівельної фірми пояснювали свої дії поверненням коштів фізичним особам, які вносились відповідно до раніше укладеного договору про дольову участь у зведенні житла.

У поданій до податкової інспекції "відкоригованій звітності" значилися навіть прізвища конкретних осіб, яким нібито поверталися гроші.

Житловий будинок в одному із приміський сіл Луцька ТОВ "Ю" справді будується, але кошти учасникам цього бізнес-проекту ніхто не повертав. Цей факт підтвердили в ході оперативно-розшукових заходів громадяни, чиї прізвища фігурували в уточнюючих коригуючи розрахунках фірми.

Ініційована співробітниками податкової міліції перевірка засвідчила, що порушення податкового законодавства мають місце, а ревізори донарахували 3,7 мільйона гривень платежів.

У Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне правопорушення, яке кваліфікується як ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>