Небезпечні хімікати не випустили до Європи

На Волині Співробітники Ягодинської митниці зафіксували кілька спроб незаконного вивезення з України до Європи хімікатів. Про це повідомили у прес-службі ДПС України.

Митники затримали сильнодіючі отруйні речовини: гербіциди, пестициди, інсектициди тощо, які використовуються в сільському господарстві.

За двома фактами слідчим відділом управління Служби безпеки України у Волинській області розпочато кримінальні провадження.

Відомо, що через отруєння парами цих хімічно небезпечних речовин, які виділяються при взаємодії з атмосферним повітрям, мали місце летальні випадки.

Митники нагадують, що законодавство України, а саме п.2 постанови Кабінету Міністрів України від 20.06.95 №440 (з доповненнями) визначає, що суб'єкти господарювання повинні одержати дозвіл на транспортування отруйних речовин (крім транзиту, який здійснюється відповідно до міжнародних договорів України та Закону України "Про перевезення небезпечних вантажів"). Без відповідного дозволу переміщення зазначених речовин через митний кордон забороняється.

Стаття 201 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за незаконне перевезення через крдон отруйних та сильнодіючих речовин у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>