Спецпризначенці поділилися кров’ю з волинянами

24 працівники відділу Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області та 17 співробітників цивільної охорони "Варта" 28 лютого поділилися донорською кров'ю з волинянами. Напередодні донорами стали 50 працівників спецпідрозділу "Беркут" та роти судової міліції "Грифон", повідомляють в СЗГ УМВС у Волинській області.

Більше десятка років триває співпраця УМВС України у Волинській області із обласною станцією переливання крові. За цей період кілька тисяч волинських правоохоронців стали донорами крові і тим самим допомогли врятувати не лише здоров'я, а подекуди і життя людей.

2013-й не став винятком.

Участь у таких заходах бере і керівництво обласного управління міліції. У День донора, що відбувся у Сокиричах Ківерцівського району, разом із іншими кров для тих, хто цього потребує, здав начальник волинської міліції Олександр Терещук, який із радістю підтримує особовий склад у всіх починаннях, що спрямовані на допомогу людей.

Нині в Україні питання донорства - дуже актуальне, - розповів головний лікар Волинської обласної станції переливання крові Юрій Кременець.

- Ми ж надзвичайно вдячні управлінню внутрішніх справ України в області, адже працівники міліції постійно беруть участь у донорських акціях. Завдяки цьому наша станція переливання крові займає третє-четверте місце по Україні. Загалом донорська кров розподіляється в усі лікарняні заклади: госпіталь для інвалідів, районні, міські та обласну лікарні.

Варто відзначити, що правоохоронці мають власний банк крові. Працівники Державтоінспекції Волині торік долучилися до здачі крові людям, котрі постраждали у дорожньо-транспортних пригодах.

- Такі акції стали хорошою традицією, - відзначив заступник начальника управління зпитань громадської безпеки Володимир Поліщук. - Щодня в засобах масової інформації можна знайти публікації про людей, які потребують допомоги. Тому проведення днів донора - це не реклама і не піар, це - потрібна справа.

Таким чином лише протягом 2013 року завдяки працівникам міліції банк крові для волинян поповнився більш ніж 40 літрами донорської крові.

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>