За звання кращого мовознавця боролися півсотні волинян!

21 січня відбувся загальнонаціональний етап ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У Луцьку участь у ньому взяли 46 учнів 3-11-х класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів. Головою журі була голова Волинської організації національної спілки письменників України Ніна Горик.

Змагання проходили на базі обласного ліцею Волинської обласної ради на Вишкові. Перш, ніж учасники отримали завдання, надіслані на конкурс з Києва, відбулася урочиста частина для найкращих знавців української мови на Волині. Тих, хто здобув перемогу на обласному етапі конкурсу, нагородили дипломами. Також учні та їхні наставники отримали подарунки – книги та бібліотечки від «Ліги українських меценатів».

Учасники загальнонаціонального етапу Конкурсу виконували завдання, єдині для всіх регіонів, підготовлені Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Результати стануть відомі до 22 травня.

Наталія КРАВЧУК,

м. Луцьк

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>