Чи прибиратимуть учні свої класи, вирішує керівництво школи

Скажіть, будь ласка, чи є обов’язковими для школярів прибирання їхнього класу? Бо ж за що тоді отримують зарплатню прибиральниці, якщо дітей змушують «драїти» клас? І що робити моїй дитині, яка хворіє і не має сили мити підлогу в класі?

Ганна Іванівна, м. Рівне

 

У Рівненському обласному управлінні освіти і науки відповіли, що в обов’язки учнів, які чергують у своєму класі, входить сухе прибирання кімнати, а вологу чистку приміщення роблять технічні працівники школи. Але у кожного навчального закладу є власний статут, згідно якого в обов’язки чергових учнів може входити і миття підлоги. Тож, кажуть, батькам хворої дитини треба звернутися до керівництва школи, аби ті пояснили підстави, на яких вони мають право закріпити за школярами прибирання свого класного приміщення. Також нас запевнили, що дитину, яка має серйозні проблеми зі здоров’ям, класний керівник сам відсторонить від виконання цих обов’язків. До речі, у Рівненській школі №12 розповіли, що учні їхнього навчального закладу теж прибирають свої класні кімнати. Згідно санітарно-гігієнічних норм, учні 5-7 класів вологого прибирання не роблять, у їхні обов’язки входить підлити квіти, витерти дошку, підмести підлогу. Діти, хворі на ДЦП та інші важкі захворювання (які вчаться у цій школі), відсторонені від будь-якого прибирання. До того ж, кажуть, учні чергують мінімум по двоє.

Підготувала Марія МАРТИНЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>