Хмельницький школяр став кращою моделлю cвіту

Дев’ятикласник Микола Білорус переміг на світовій Олімпіаді мистецтв. Юнак отримав титул «Краща модель-чоловік». Попри таке досягнення, на популярність в Україні хлопець не розраховує – його талантом цікавляться на світовому рівні, але не в рідній країні.

– У школі №12, де я вчився, мали проводити конкурс краси й таланту, і хтось запропонував, щоб я на ньому виступав, – розповідає Микола. – А інші казали: «Він же потворний». Я прийшов додому і все розповів. Мама відповіла: «За нашою сімейною традицією маєш довести, що ти не потвора».

Я почав доводити… І довів! Все почалося з того, що я погано ходив, криво ставив ноги. Тоді мені було 12 років. І мамі порадили знайти людину, яка навчала моделей ходити. Я не дуже старався, і для того, щоб все ж виправити мою ходу, вчителька порадила мамі відвезти мене на конкурс.

Почувши про змагання з краси, Коля почав готуватися ретельніше. І… переміг. У Болгарії, в місті Несебр, на змаганні, де брали участь діти з восьми країн, Колю обрали Містером фестивалю. Дефіле юного хмельничанина визнали кращим. Наступною віхою став міжнародний конкурс «Little King & Queen of World» у Болгарії, куди майбутню зірку подіуму запросив сам директор дійства. І знову Гран-прі за Колею та присудження звання Містер Інтернаціонал. Як зізнається мати юного таланту Світлана Білорус, на просування Миколи витратила майже всі гроші, зароблені протягом восьми років за кордоном. Жінка розкладає на столі численні грамоти, медалі й кубки.

Найпочесніший – прозора пластикова зірка з конкурсу WCOPA – у перекладі Світова олімпіада з виконавчих видів мистецтва.

– Підготовка, костюми, участь – все дуже витратно. І мені образливо, що в нас є багато гарних людей, в яких немає такої можливості, а вони б засяяли на світовій арені! Так, перемога – це визнання, але ніякої грошової винагороди у конкурсах не отримують, – розповідає Світлана Білорус. – Ми виграли, взяли золото. Але якщо та ж Росія може собі дозволити оплатити своїм конкурсантам участь, то в Україні поки ще нікому і нічого не платили. Чому нашій країні це непотрібно?

Для того, аби мати гроші на поїздку і прожиття в Америці, талановитий хмельничанин три місяці працюватиме в Кореї. Витрачені кошти моделі компенсують, але по приїзді.

– В Америці можна заробити і 200 тисяч в день, але потрібно дуже багато працювати. Мені це подобається. І відповідальність мене не лякає. Я відчуваю підтримку своїх друзів по всьому світу, – каже Микола Білорус. – Вдячний людям, які у мене вірять.

Наразі хмельничанина чекають в Америці – 15-літній Микола підписав дворічний контракт із провідним агентством. Він вестиме розважальне телешоу. Зараз посилено готується – вчить англійську, займається у тренажерній залі та у модельній студії, правильно харчується. На вимогу дієтологів зовсім відмовився від шоколаду.

– Я хочу мати таку роботу, яка б дозволила їздити по всьому світу. Прагну допомагати дітям з бідних країн пробиватися на конкурси, відкривати їм шлях у великі країни, хочу сам створювати конкурси, – розповідає Микола. – Але для цього мені потрібно заробити ім’я, і, швидше за все, мені доведеться робити це до 25-30 років. Пропонують зніматися у кіно – я думаю над цим. Взагалі ж, для мене моделінг – це все.

Оксана ІСАЄНКО,

Хмельницька область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>