Сніг із глазурі, а гірлянди – з цукерок

Щоб створити особливий святковий настрій, подарувати людям приємні хвилини, дизайнери однієї з японських арт-студій виготовили незвичайне солодке містечко. Свій витвір вони розмістили в одному з найбільших торгових центрів Токіо. Щодня подивитися на казковий населений пункт та його жителів приходять тисячі відвідувачів.

 

Пряникові будиночки, покриті снігом з глазурі і прикрашені різнокольоровими гірляндами з цукерок, кремові замети і льодяникові містки, бісквітні паркани і дерева з зацукрованих цукатів – побувати в такому казковому місті мріє кожен ласун, а тим більше, напередодні Новорічних та Різдвяних свят.

Ця солодка інсталяція величезна. Вона складається із сотні маленьких будиночків з імбирного печива, бісквіта і вафель, які прикрашені новорічними декораціями, засипані снігом і покриті памороззю. У будиночках живуть маленькі чоловічки, які займаються своїми справами і готуються до свята: прибирають сніг, ліплять сніговиків, ходять на роботу, купують подарунки, печуть пироги і варять джем. Закохані гуляють засніженими доріжками серед дерев, пенсіонери відпочивають в кріслах біля дверей рідного дому, а довкола містечка їздить святковий поїзд, вщерть завантажений цукерками. Тут так спокійно і затишно, що хочеться усміхатися, насолоджуючись дивовижним різдвяним настроєм.

Особливо мальовничо інсталяція з пряникових будиночків виглядає у вечірній час. Тоді у віконцях запалюється світло, на вулицях горять мініатюрні ліхтарики та різнокольорові лампочки, і містечко виглядає казково. Ймовірно, саме в такі моменти у людей з’являються заповітні бажання, а помічники Діда Мороза та Санти поспішають негайно їх записати і передати за адресою. Щоб забезпечити різдвяним настроєм якомога більше людей, дати їм можливість помилуватися приголомшливим видовищем, роздивитися пряникові будиночки і зазирнути всередину, автори проекту навіть налагодили онлайн-трансляцію з містечка.

Підготувала Руслана ТАТАРИН

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>