У новорічну ніч телеведуча перетворюється на Снігуроньку

Мешканці Рівненщини добре знають Тетяну Віннік – ведучу програми «Модно», яка транслюється на місцевому каналі. Але мало кому з глядачів відомо, що ця симпатична, стильна білявка є ще й внучкою Діда Мороза. Ось уже шість років вона виконує ці обов’язки. Яке життя та клопоти нині у Снігуроньки, розпитували у дівчини в останні дні грудня.

 

Ще будучи студенткою художньо-педагогічного факультету кафедри театральної режисури РДГУ, Таня спробувала веселити дітей, а коли згодом їй запропонували роль Снігуроньки, не роздумуючи, погодилася. І от тільки мороз постукає у вікна, а на порозі з’явиться грудень, дівчина одягає блакитний костюм, сріблясту шапочку і перетворюється на Снігуроньку. А її колишній однокурсник Микита Кондратюк легко вживається у роль Діда Мороза. Так разом уже шість років приходять до осель рівнян, на корпоративи до поважних офісних працівників та веселих дітлахів у садочки і школи. Якщо раптом хлопець з якихось причин не може супроводжувати Таню, його роль бере на себе…тато дівчини.

– Так-так, вам не почулося, – сміється Тетяна. – Тато з радістю приходить на виручку. Ще й баян бере із собою, він був колись музикантом, тож ми з музикою та гарним настроєм поспішаємо до гостей. Як правило, з 15 грудня вже починають відбуватися новорічні вогники.

Буває, за день потрібно відвідати кілька місць. А чим ближче до Нового року, тим щільніший графік. «Іноді навіть на сходах у під‘їзді доводиться наводити марафет», – зізнається. Зрозуміло, що часто гості, які дуже радіють візиту казкових героїв, припрошують їх до столу, наливають шампанське. Мені подумалося, що після кількох таких «гостин» можна й додому не втрапити. Та Таня одразу ж припиняє мої міркування вголос.

– Ні-ні, ми не вживаємо на роботі, – каже. – Спочатку я намагаюся жартома відмовитися від спиртного, мовляв Снігуронька маленька дівчинка, і їй пити не можна. Коли не допомагає – переводжу стрілки на Діда Мороза. А як трапляється занадто настирливий господар, чесно кажу, що за кермом.

Так, такі у нас сучасні Снігуроньки – з власним транспортом. Таня зізнається, що машина часто виручає. Правда, одного разу потрапили в аварію, і запізнилися в дім, де їх дуже чекали. Довелося викликати таксі.

– Як тільки зайшли до кімнати, всі почали розпитувати, чи ми живі-здорові, – пригадує Таня. – Потім запропонували шампанського, щоб зняти стрес. Цього разу ми не відмовились і взяли бокал, бо справді ситуація виникла надзвичайна.

Таня дуже позитивна людина, тому й не дивно, що приносить радість та гарний настрій оточуючим. Друзям рідко вдається побути з нею, бо дівчина у постійному творчому пошуку. Вільного часу дуже мало. Що тут говорити, якщо Новий рік Таня не зустрічала з компанією уже кілька років.

– А цього року твердо вирішила, що треба слухати бій курантів з близькими людьми. Тому цієї новорічної ночі роблю собі вихідний, хочу відчути це свято, – зізнається.

Кожен з нас чекає від наступного року, хоч це й буде рік Змії, якихось добрих змін. А про що ж мріє Снігуронька?

– Всі знають, що змійка – це таке каверзне та хитре створіння, але потрібно менше уваги приділяти дрібним проблемам, а концентрувати увагу на приємних моментах. Я, як і всі, чекаю якихось приємних сюрпризів. Переконана, що треба вірити у казку, і тоді наше життя буде яскравим та добрим. Хочу, щоб люди не забували про дива, і тоді вони справді траплятимуться. Я у це вірю.

Руслана ТАТАРИН,

м. Рівне

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>