ФК «Волинь» зірок не буде купувати

Футболісти і тренери луцької «Волині» розпочали перший учбово-тренувальний збір у турецькому Белеку. У вівторок команда Анатолія Дем’яненка у першому спарингу поступилася турецькому «Генчлербірлігі» з рахунком 0:5. Попереду ще чотири контрольні поєдинки: сьогодні з німецьким «Ааленом», 19 січня з азербайджанським «Азалом», 21 січня з учасником Ліги чемпіонів загребським «Динамо». Ще один матч запланований на 25 січня, але із суперником поки не визначилися.

Тренуватися команда розпочала без новачків. Поки що у списку гравців є лише одне нове прізвище – Юрій Федосенко. 23-річний футболіст – уродженець Ковеля. Він грає на позиції правого півзахисника і має досвід виступів за команди нижчих ліг України та Польщі. Окрім того, тренерський штаб запросив на перший збір трьох гравців молодіжного складу – захисника Дмитра Задерецького, хавбека Артема Щедрого і капітана дубля нападаючого Віктора Хомченка.

Після активного на трансферному ринку літнього міжсезоння взимку «Волинь» не дивуватиме гучними придбаннями. На контракті у клубі чимало футболістів, хоча деякі з них за рік лічені рази виходили на поле, а згодом і взагалі зникли з офіційної заявки. І тренерському штабу доведеться саме тут шукати внутрішні резерви. Радує єдине, що серйозні втрати команді теж навряд чи загрожують.

На перший збір з «Волинню» не поїхав молодий нападаючий Олексій Бабир. Один з найкращих бомбардирів молодіжного складу так і не зміг за два роки знайти собі місце в «основі». Тепер Олексій спробує закріпитися в іншому клубі. Він відбув на перегляд у маріупольський «Іллічівець». Можливо, у команді Миколи Павлова, де зібрано чимало молодих українських гравців, Бабир нарешті зможе розкрити свій талант.

Також на збір з «Волинню» не поїхав Володимир Аржанов. Першу частину чемпіонату цей півзахисник провів у Луцьку в оренді. Контракт футболіста належить київському «Арсеналу», який запропонував лучанам викупити його. На даний момент переговори не дали результатів. Швидше за все, сторони не можуть зійтися у ціні питання. Не вдалося дійти згоди й щодо ще одного екс-гравця «Арсеналу» 34-річного нападаючого Максима Шацьких. Інформація про те, що цей досвідчений футболіст може перебратися у Луцьк, пройшлася по усіх головних спортивних сайтах України. Проте днями Максим підписав контракт з одеським «Чорноморцем» і вже приєднався до тренувального табору «моряків».

Тренерський штаб лучан був не проти підсилити і центральну зону оборони. Для цього планували придбати у белградського «Партизана» 24-річного болгарина Івана Іванова, але пропозиція лучан не задовольнила сербський клуб.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>