У 2012 іноземні інвестори вклали у Волинь 70 мільйонів доларів

За 2012 рік іноземними інвесторами в економіку області вкладено майже 70 млн дол. США прямих інвестицій (акціонерний капітал). Загальний обсяг інвестицій з початку інвестування становив понад 361 млн дол., або в середньому 348,5 доларів на одного жителя, повідомляють в головоному управлінні статистики Волинської області.

Іноземні інвестиції здійснювали партнери з 36 країн світу. Основними країнами-інвесторами є Кіпр, Віргінські Острови (Британські), Швеція, Польща, на які припадає більше 73% загального обсягу.

Найбільше інвестицій отримали господарюючі суб'єкти міст Луцька, Нововолинська та Ковельського і Луцького районів. У вказані регіони спрямовано майже 93% всіх інвестицій.

Прямі іноземні інвестиції надійшли на 261 підприємство області. Майже 57% внесеного з початку інвестування іноземного капіталу зосереджено на промислових підприємствах. Зокрема, на підприємствах з машинобудування, оброблення деревини та виробництва виробів з неї, виробництва харчових продуктів, напоїв, виробництва меблів і хімічного виробництва, виготовлення гумових та пластмасових виробів.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>