Україна перейде на літній час у березні

Прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив, що 30 березня Україна перейде на літній час: «Ніяких дебатів із цього приводу немає. А коли питання про відміну переходу буде поставлено, ми обов'язково проінформуємо громадськість. Але зараз, я думаю, це не актуально».

В Україні, згідно з рішенням Кабінету міністрів від 1996 року, стрілки годинника у кінці жовтня і кінці березня щорічно переводяться на зимовий і літній час відповідно. У вересні 2011 року Верховна рада відмінила цю практику, залишивши Україну в літньому часі. Це рішення викликало протести, і було скасовано парламентом 18 жовтня 2011 року. Тодішній глава МНС Віктор Балога запропонував відмінити переведення стрілок годинника після того, як країна перейде на зимовий час. Відповідний законопроект був підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі, але не підтриманий Кабміном. Зараз Україна знаходиться в зимовому часі.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>