Волинь була перевалочною базою для контрабанди шин в Україну

Вантаж сумнівного походження - майже 1000 нових автомобільних шин - днями виявили у вантажівці на автошляху сполучення Ковель-Володимир-Волинський-Жовква.

У податковій міліції Волині мають достатньо підстав вважати, що з метою уникнення від оподаткування поки невстановлені особи налагодили схему перевезення великої партії автомобільних шин приватним легковим транспортом.

Невеликий проміжок шляху з Польщі до України через митний пост "Устилуг" Ягодинської митниці долали мешканці прикордонних населених пунктів і, очевидно, пояснювали митникам, що шини у їх транспорті придбані для власних авто. Втім, по дорозі додому залишали ліквідний товар на території Володимир-Волинського району у спеціальному складі. Згодом, коли товару накопичувалося достатньо для формування масштабної партії, вантажні авто з Волині розвозили продукцію у різні міста України.

Співробітники податкової міліції Волині встановили причетність до організації цієї схеми мешканців сусідньої Львівської області, а також фірму-кур'єра з Одеси, що забезпечувала перевезення вантажним транспортом товару до місця призначення.

Встановлені обсяги незаконно переміщеного товару свідчать про масштабну несплату до бюджету податкових платежів. Слідчим відділом ДПС у Волинській області розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>